Helder advies op alle vragen over vermogen en successie

Als zaakvoerder van een KMO zit je met tal van vragen. Op welke manier structureer ik mijn privévermogen en de reserves in mijn onderneming? Hoe zorg ik voor continuïteit bij de overdracht van mijn familiebedrijf? Hoe kan ik fiscaalvriendelijk mijn aandelen verzilveren? Op welke manier kan ik mezelf voorzien van een goed pensioen? Elke vraag beantwoorden we met helder advies na de nodige simulaties en analyses. Wanneer nodig schakelen we vertrouwde experts in op fiscaaljuridisch vlak.

KMO’s begeleiden we met advies voor specifieke uitdagingen. In het bijzonder voor familiebedrijven, kan je ons inschakelen …

Familiebedrijven begeleiden we met advies voor specifieke uitdagingen. Je kan ons inschakelen als bemiddelaar die met rationele argumentatie de emotionele discussies overstijgt. Mogelijke uitdagingen en vragen:

  • Op welke manier regelen we juridisch de opvolging?
  • Hoe verloopt de eigendoms- en aandelenoverdracht op de meest fiscaalvriendelijke manier?
  • Op welke manier garanderen we de continuïteit bij een overdracht?
  • Hoe wordt conflicten tussen de familiale aandeelhouders opgelost, al dan niet met een familieprotocol?
  • Welke rechten hebben meewerkende en stille vennoten?
  • Hoe kunnen we het bestuur van de onderneming professionaliseren, al dan niet met een onafhankelijk bestuur?

Structureren en plannen van je privévermogen

We begeleiden je als bedrijfsleider bij het structureren en plannen van je privévermogen op lange termijn. Daarbij kijken we ook naar de fiscale optimalisatie en successieplanning.

Zo onderzoeken we graag de mogelijkheden en voordelen van een managementvennootschap of patrimoniumvennootschap in jouw specifieke situatie.

Daarnaast bekijken we de fiscaal interessante opties voor een sterk zelfstandigenpensioen. Ook op dat vlak mag je rekenen op advies op maat met verschillende simulaties.

Op zoek naar een betrouwbare partner voor successieplanning en vermogensbeheer?

Ligt jouw onderneming in de driehoek Heist-Op-Den-Berg, Lier en Mechelen en heb je nood aan advies voor vermogensopbouw of successieplanning? Vertrouw dan op de expertise van De Ryck.