Alle ondersteuning voor een sterke start

Wil je een eigen zaak opstarten? Vooraleer als zelfstandige of zaakvoerder effectief te beginnen, moet je heel wat formaliteiten vervullen. Wij begeleiden je hierbij. Daarnaast ondersteunen we je bij het opmaken van een financieel plan en een businessplan.

Een volledig financieel plan door onze experts opgesteld

Voor sommige vennootschapsvormen (bvba, nv,…) ben je verplicht een financieel plan op te maken. Dit plan bevat de financiering van je onderneming en gaat na of de onderneming de eerste twee jaar over voldoende financiële middelen kan beschikken. Samen met jou stellen wij dit financieel plan op, mogelijks aangevuld met een businessplan.

Kies ik voor een vennootschap? Welke moet dit dan zijn?

Start ik een eenmanszaak of werk ik met een vennootschap? Moet dit dan een bvba, nv, vof, gvc,… of een andere vennootschapsvorm zijn?

Een bijzonder moeilijke vraag bij het starten van een eigen zaak, is het bepalen van de juridische structuur.

Tal van elementen spelen hierbij een belangrijke rol. Je krijgt van ons het nodige advies met het oog op de structuur die het best bij jouw plannen en bedrijfsactiviteiten past?

Overige administratieve formaliteiten

Ook voor andere administratieve formaliteiten kan je op onze ondersteuning én advies rekenen:

  • Zo stellen we de statuten van je nieuwe onderneming mee op en begeleiden we je bij de notaris voor de nodige formaliteiten.
  • We volgen op dat je statuten worden neergelegd bij de rechtbank van koophandel.
  • We regelen je aansluiting als zaakvoerder of bestuurder bij het sociaal verzekeringsfonds.
  • We nemen de aanvraag van een BTW-nummer op ons.

Na de opstartfase kan je uiteraard op ons rekenen voor het voeren van je boekhouding en voor alle mogelijke vragen over fiscaliteit of je bedrijfsvoering.

Op zoek naar een betrouwbare partner om je te begeleiden bij de opstart van een eigen zaak?

Bent jij een startende ondernemer in de driehoek Heist-Op-Den-Berg – Lier en Mechelen? Wil jij een bedrijf beginnen in de regio’s Antwerpen of Brussel? Kies dan De Ryck voor een totaalbegeleiding als accountancy- en boekhoudkantoor.